fbpx

Organisaation hiilijalanjäljen laskenta alle päivän työllä

Organisaation hiilijalanjäljen laskenta on plus- ja kertolaskua. Kuulostaa helpolta, eikö? Laskennassa on kuitenkin tiettyjä erityispiirteitä mikä tekee siitä hiukan peruskoulumatematiikkaa haastavampaa.

Tyypillisesti organisaation hiilijalanjäljen laskentaprosessi noudattelee seuraavanlaista vaiheita:

  1. Määritetään laskentaprojektin tavoitteet
  2. Asetetaan rajaukset laskennalle
  3. Kerätään tiedot päästölähteistä
  4. Muutetaan saadut päästölähdetiedot päästökertoimien avulla CO2e -muotoon
  5. Suoritetaan laskenta (plus ja kertolasku)
  6. Muodostetaan laskennasta raportti

Tyypillisesti laskentaan erikoistuneet konsulttiyritykset kartoittavat asiakasyrityksen kanssa laskettavat päästölähteet (kohdat 1 ja 2), jonka jälkeen asiakasyrityksen tehtäväksi jää selvittää tietolähteet ja data laskennan suorittamiseksi (kohta 3).

Tämä tarkoittaa käytännössä siis yrityksen omien tietojen, kuten sähkö-, bensa-, ja lämmityslukemien selvittämisen lisäksi jätejakeiden, toimitettujen materiaalien, logistiikkatietojen, liikematkojen ja monien muun yrityksen arvoketjun toimijoilla olevien tietojen selvittämistä. Etenkin PK -sektorilla, jossa laskentaa useimmiten tehdään oman toimen ohella, tämä prosessin osa kestää kauan ja syö huomattavasti tekijänsä aikaa ”oikeilta töiltä”.

Tiedonhaku sekä haettujen tietojen ja päästökertoimien validointi tehdään 200 hiilijalanjäljen laskennan kokemuksella

Reforestin laskentaprosessissa tiedonhaku on ulkoistettu asiantuntijaorganisaation tehtäväksi. Me siis haemme, muistutamme ja karhuamme tarvittavat tiedot kolmansilta osapuolilta, jolloin asiakasyrityksen tehtäväksi jää ainoastaan tietolähteiden nimeäminen. Hyöty Reforestista ei jää pelkäksi tiedon karhuamiseksi, me myös yli 200 hiilijalanjäljen laskennan kokemuksella osaamme hakea ja validoida saadut tiedot ja päästökertoimet tehokkaalla ja luotettavalla tavalla.

Tällä toimintatavalla asiakasyrityksen ajankäyttö on vähentynyt jopa yli 90% verrattuna perinteiseen toimintatapaan. Olemme tehneet paljon laskentaprojekteja pk-yrityksille, jossa asiakkaan projektiin käyttämä aika on kokonaisuudessaan noin 4-6 tuntia. Reforestin laskentaprosessia on kuvattu alla.

Joko tutustuit tuoreimpaan asiakasreferenssiimme? Reforestin ja Linjateräksen yhteistyö hiilijalanjäljen laskennassa

Mikäli koet yhteistyön käynnistämisen ajankohtaiseksi, niin ota meihin rohkeasti yhteyttä!