fbpx

Kotivara Oy selvitti hiilijalanjälkensä

Herkullisiin makkaroihin ja metvursteihin keskittynyt Oululainen elintarvikevalmistaja Kotivara Oy on selvittänyt hiilijalanjälkensä yhdessä Reforest Finland Oy:n kanssa.

Kotivara Oy:ssä perinteet ja loistoreseptit ovat olleet kunnia-asia jo vuodesta 1943. Laatu ja ympäristö ovat yritykselle tärkeitä arvoja, joista kertoo esimerkiksi keväällä lanseeratut vihreän linjan meetvurstit, jotka on valmistettu päästötöntä energiaa hyödyntäen.

Lihan hiilijalanjälki mietityttää monia kuluttajia ja Kotivaralla haluttiin myös selvittää tuotteiden ympäristökuorma ja mahdollisuudet siihen vaikuttamiseen. Kotivara suoritti hiilijalanjäljen laskennan yhdessä Reforest Finland Oy:n kanssa.

”Laskentaprosessi oli sujuva ja tehokas ja saimme selkeän raportin toimintamme hiilijalanjäljestä nopealla aikataululla. Raportilla oli selkeät toimenpide- ja kehitysehdotukset siihen, kuinka voimme omaa toimintaamme jatkossa parantaa. Kaiken kaikkiaan hiilijalanjäljen selvittämisestä oli paljon hyötyä ja pystymme sitä hyödyntämällä paremmin vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja vaatimuksiin. Iso kiitos Reforestin väellä ja voimme ilolla suositella heidän palveluitaan myös muille toimijoille.” Toteaa Kotivara Oy:n hankinta – ja tuotekehityspäällikkö Janne Aikoma.

”Lihajalostajillakin on monia mahdollisuuksia vaikuttaa omaan ympäristökuormaansa. Esimerkiksi eri lihalaatujen sekä eri toimittajien hiilijalanjäljessä on eroja. On hienoa työskennellä Kotivaran kaltaisten edelläkävijäyritysten kanssa, jotka pyrkivät jatkuvasti kehittymään joka osa-alueella. Odotan innolla yhteistyön jatkoa.” Jatkaa Reforestin toimitusjohtaja Atte Borgenström.