fbpx

Blogi

Blogi: Scope 3 -laskennan muistilista

Yrityksen päästölähteiden jaottelu GHG-protokollan mukaisesti scope 1, 2 ja 3 -päästöihin

Monet yritykset ovat viime vuosina huomattavasti tarkentaneet hiilijalanjäljen laskentaansa, tai tarkemmin sanottuna laskentansa rajauksia, eli sitä mitä kaikkea laskentaan otetaan mukaan. Omien ja omassa kontrollissa olevien päästöjen selvittämisestä on siirrytty kohti kattavampaa koko arvoketjun päästöt sisältävää laskentaa.

Lue lisää
/span>

Kotivara Oy selvitti hiilijalanjälkensä

Herkullisiin makkaroihin ja metvursteihin keskittynyt Oululainen elintarvikevalmistaja Kotivara Oy on selvittänyt hiilijalanjälkensä yhdessä Reforest Finland Oy:n kanssa.

Kotivara Oy:ssä perinteet ja loistoreseptit ovat olleet kunnia-asia jo vuodesta 1943. Laatu ja ympäristö ovat yritykselle tärkeitä arvoja, joista kertoo esimerkiksi keväällä lanseeratut vihreän linjan meetvurstit, jotka on valmistettu päästötöntä energiaa hyödyntäen.

Lihan hiilijalanjälki mietityttää monia kuluttajia ja Kotivaralla haluttiin myös selvittää tuotteiden ympäristökuorma ja mahdollisuudet siihen vaikuttamiseen. Kotivara suoritti hiilijalanjäljen laskennan yhdessä Reforest Finland Oy:n kanssa.

”Laskentaprosessi oli sujuva ja tehokas ja saimme selkeän raportin toimintamme hiilijalanjäljestä nopealla aikataululla. Raportilla oli selkeät toimenpide- ja kehitysehdotukset siihen, kuinka voimme omaa toimintaamme jatkossa parantaa. Kaiken kaikkiaan hiilijalanjäljen selvittämisestä oli paljon hyötyä ja pystymme sitä hyödyntämällä paremmin vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja vaatimuksiin. Iso kiitos Reforestin väellä ja voimme ilolla suositella heidän palveluitaan myös muille toimijoille.” Toteaa Kotivara Oy:n hankinta – ja tuotekehityspäällikkö Janne Aikoma.

”Lihajalostajillakin on monia mahdollisuuksia vaikuttaa omaan ympäristökuormaansa. Esimerkiksi eri lihalaatujen sekä eri toimittajien hiilijalanjäljessä on eroja. On hienoa työskennellä Kotivaran kaltaisten edelläkävijäyritysten kanssa, jotka pyrkivät jatkuvasti kehittymään joka osa-alueella. Odotan innolla yhteistyön jatkoa.” Jatkaa Reforestin toimitusjohtaja Atte Borgenström.

/span>

Tammer Brands Oy asetti SBTi tavoitteet

Science Based Targets initiative hyväksyi Tammer Brands Oy:n asettamat päästövähennystavoitteet

Vuoden alussa aloitimme projektin yrityksemme hiilijalanjäljen laskemiseksi ja päästövähennystavoitteiden määrittämiseksi.

Nyt voimme ylpeänä ilmoittaa, että laskennan pohjalta määritetyt lyhyen aikavälin päästövähennystavoitteemme on nyt virallisesti validoitu Science Based Targets initiativen toimesta. Validointi vahvistaa, että tavoitteemme ovat yhdensuuntaiset Pariisin ilmastosopimuksen kanssa ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi alle 1,5°C esiteolliseen aikaan verrattuna. Työ asettamiemme tavoitteiden saavuttamiseksi on jo alkanut.

/span>

Marriott: Jo yli tuhat istutettua puuta!

Tiesitkö että ihan pelkästään nukkumalla voit tehdä ilmastotekoja? Viime vuonna aloitettu yhteistyö uusien hiilinielujen luomiseksi on poikinut jo reilusti uutta metsää.

”Vastuullisuus on meille tärkeää. Olemme toiminnassamme jo lähellä hiilineutraalisuutta, mutta haluamme tehdä enemmän. Siksi metsitämme Suomeen uusia hiilinieluja yhdessä henkilökuntamme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa.” Kertoo Courtyard by Tampere City hotellin johtaja Ville Virkki.

Tampereen Marriott tarjoaa Green choice deluxe -huoneluokkaa, jossa jokaisen nukutun yön jälkeen istutetaan Suomalaiselle joutomaa-alueelle yhden puun verran uutta hiilinielua, hyvittämään matkustamisen päästöjä. Viime vuonna aloitettu hanke on otettu sekä Marriottin henkilökunnan, että asiakkaiden keskuudessa ilolla vastaan.

” Aloitimme yhteistyön vuonna 2021 ja nyt Marriottin toimesta on istutettu jo yli 1000 puuta. Mahtava, että suuret, globaalit edelläkävijäyritykset haluavat olla mukana tekemässä paikallisia ilmastotekoja. Tästä ei konkreettinen tekeminen enää paljon parane, sillä jopa Marriottin johtaja on nähty itse istuttamassa vanhalle joutomaa-alueelle uusia taimia.” Iloitsee hiilinielujen istuttamisesta vastaavan yhteistyökumppaninen Reforest Finland Oy:n toimitusjohtaja Atte Borgenstöm.

Courtyard by Marriott Tampere City haluaa olla matkailualan vastuullisuuden aito edelläkävijä. Vastuullistoimien keskiössä on Marriottin Serve360 ohjelma. Osana maailman suurinta hotelliketjua Marriott haluaa olla esimerkkinä myös muille.

Lue lisää https://serve360.marriott.com/

https://reforest.fi/kompensoi/asiakas/OHG-Tampere-Oy

/span>

Bat.Power metsä nousee Tampereelle toukokuun lopussa

Reforest Finland Oy ja Bat.Power Oy luovat yhdessä uusia hiilinieluja Suomeen metsittämällä jättö- ja hukkamaata vastuullisesti ja läpinäkyvästi.

Reforest istuttaa Bat.Powerille metsän, jolla hyvitetään yrityksen hiilijalanjälkeä. Toukokuun lopussa istutettava Bat.Power-metsä sijoittuu Tampere-Jyväskylä -tien läheisyyteen.

Lue lisää
/span>