fbpx

Reforestin ensimmäinen hiilinielu syntyy Pirkanmaalle

Kotimaista hiilikompensaatiota tekevä Reforest Finland Oy tekee asiakkailleen ensimmäisen hiilinielun Lempäälässä sijaitsevalle joutomaalle. Hiilinieluna toimiva metsä istutetaan kesäkuussa. Alueelle istutettava koivumetsä tulee sisältämään reilut 500 puuta noin 0,3 hehtaarin kokoisella alueella ja tulee sitomaan hiilidioksidipäästöjä ilmakehästä arviolta 180 CO2e tonnia seuraavan 60 vuoden aikana (lukema tarkentuu myöhemmin).

Alueelle ei syntyisi metsää itsenäisesti, joten puiden istutus ja metsitys on aidosti lisäyksellistä, mikä erottaa kompensaation monista muista päästöhyvityskeinoista.

Ensimmäiset taimet istutetaan kompensoimaan varastoautomatiikan edelläkävijän Leanware Oy:n hiilidioksidipäästöjä. Leanware kompensoi yrityksensä työajot vuodelta 2019.

”On mahtavaa, että hiilijalanjälkeen kiinnitettään entistä enemmän huomiota myös vähemmän päästöjä aiheuttavilla toimialoilla kuten IT-alalla. Ilmastonmuutoksen torjunnassa kaikki teot ovat merkityksellisiä.” Toteaa Reforestin toimitusjohtaja Atte Borgenström

Hiilinielun toteuttava Reforest Finland Oy tuottaa Suomeen uutta, aidosti lisäyksellistä hiilinielua, metsittämällä joutomaita läpinäkyvästi ja todennettavasti.

Metsitettävän alueen edistymistä joutomaasta kasvavaksi metsäksi voi seurata Reforestin verkkosovelluksesta osoitteesta www.reforest.fi. Uuden ja ainutlaatuisen web-sovelluksen ansiosta kompensaatio on entistä läpinäkyvämpää ja konkreettisempaa.

/span>