Vastuullisuusraportointi- eli ESG-raportointipalvelumme avulla varmistatte asianmukaisen viestinnän sidosryhmillenne
Vastuullisuusraportointi on prosessi, jossa organisaationne raportoi ympäristöön, yhteiskuntaan ja talouteen liittyvistä toimistaan ja vaikutuksistaan. Tämä raportointi on tärkeää, koska se antaa sidosryhmille, kuten asiakkaille, sijoittajille, työntekijöille ja yrityksenne kanssa vuorovaikutuksessa olevalle yleisölle, tietoa siitä, miten yrityksenne toimii vastuullisesti ja kestävästi.
Reforestin palvelun avulla nostatte yrityksenne vastuullisuusraportoinnin tasoa hallitusti. Autamme luomaan tarvittavan vastuullisuussuunnitelman sekä autamme myös ESRS-standardin mukaisessa vastuullisuusraportoinnissa.
Lue myös: Vastuullisuusraportointi 2024: Mitä, miksi ja kenelle?
Vastuullisuusraportointi: ”pakkopullasta” kohti kilpailuetua
Tavoitteellinen vastuullisuusraportointi on menestyvän yrityksen liiketoiminnan edellytys. Vastuullisuutta ei kannata nähdä pelkkänä velvoittavana toimenpiteenä, vaan toimena joka ohjaa omaa toimintaa kohti asetettuja tavoitteita ja luo kilpailuetua. Reforestin avulla säästät yrityksesi resursseja ydinliiketoimintaan ja varmistut että vastuullisuuden mittaaminen ja raportointi tukee yrityksesi tavoitteita.
Lukuisat asiakkaamme ovat kehittäneet vastuullisuusraportointiaan kanssamme
Miten alkuun vastuullisuusraportoinnin kanssa?
Vastuullisuusraportointi on prosessi, jossa yritys kommunikoi julkisesti toimintansa vaikutuksista ympäristöön, sosiaalisiin näkökohtiin ja taloudelliseen kestävyyteen. Se auttaa yritystä ymmärtämään omaa vastuullisuuttaan ja vastaamaan sidosryhmien odotuksiin.
Yrityksen vastuullisuustyön sekä raportoinnin aloittaminen ja omalle toiminnalle soveltuvan raportoinnin tason määrittäminen koetaan usein haastavaksi. Me aloitamme usein yritysten vastuullisuusraportoinnin johdon työpajalla, jossa ymmärrys ja vaatimukset omaa yritystä kohtaan saadaan kristallisoitua. Lue lisää johdon työpajasta täältä.
Kirjainyhdistelmä ESG kuvaa vastuullisuusraportoinnin osa-alueet
Environmental
Ympäristö (environmental) -osio muodostaa kuvan kohdeyhtiön toiminnan vaikutuksista ympäristölle ja miten näitä vaikutuksia on pyritty pienentämään, sekä tunnistaa ympäristöön kohdistuvat riskit.
Social
Sosiaalisen (Social) vastuun asiat muodostuvat kohdeyhtiön henkilöstöpolitiikasta, tuotevastuusta, asiakkaista ja toimitusketjuista, sekä näihin liittyvistä riskeistä yhtiön liiketoiminnalle.
Governance
Hallinnollinen (governance) vastuu kattaa laaja-alaisesti kohdeyhtiön hallinnon prosesseja, hallintoon liittyviä riskejä, sekä niitä yhtiön mekanismeja joilla näitä riskejä pyritään ehkäisemään.
Standardit vastuullisuusraportoinnin taustalla
ESRS on kestävän kehityksen raportointistandardi EU:n sisällä liiketoimintaa harjoittaville yrityksille. Standardi toteuttaa Euroopan unionin kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) vaatimuksia. ESRS -standardi koostuu 12 standardista, jotka auttavat raportoimaan organisaation ESG-toimista. Standardien avulla on tarkoitus saada enemmän uskottavuutta, vertailtavuutta ja läpinäkyvyyttä organisaatioiden kestävyysraportteihin.
GRI-raportoinnilla tarkoitetaan Global Reporting Initiativen standardien mukaista yritysvastuuraportointia. GRI-raportointistandardisto ohjeistaa mittaamaan ja arvioimaan laajasti oman toiminnan vaikutuksia yksityiskohtaisella tasolla. GRI-standardit tarjoavat hyvän pohjan myös pienempien yritysten vastuullisuuden raportoiniin ja mittaamiseen.
Ota yhteyttä