fbpx

CSRD-raportointi asiakastarina: Ouneva Group ja Reforest


Vastuullisuus on aina ollut olennainen osa Ouneva Groupin toimintaa, ja yritys on jo pitkään toiminut esimerkillisesti monilla eri vastuullisuuden osa-alueilla. EU:n uusi CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) -raportointivelvoite kuitenkin toi mukanaan uusia vaatimuksia, ja CSRD raportointi vaati ulkopuolista asiantuntija-apua. Tässä vaiheessa mukaan astui vastuullisuusalan asiantuntijayritys Reforest Finland Oy.

Kaksinkertainen olennaisuusanalyysi ja yhteistyö Reforestin kanssa

Ouneva Groupin ja Reforest Finland Oy:n yhteistyö alkoi kesällä 2024, kun Reforestin tiimi vieraili Ounevan Joensuun toimipisteessä. Vierailun aikana Reforestin asiantuntijat kävivät läpi yrityksen nykyisiä vastuullisuustoimenpiteitä ja tarjosivat selkokielistä ohjeistusta siihen, miten CSRD-raportointi voitaisiin toteuttaa tehokkaasti ja ymmärrettävästi. Yksi tärkeimmistä yhteistyön vaiheista oli kaksinkertaisen olennaisuuden analyysi, jossa tarkasteltiin sekä yrityksen toimintojen vaikutuksia ympäristöön että ympäristön ja yhteiskunnan vaikutuksia yrityksen toimintaan. Tämän analyysin perusteella voitiin määritellä, mitkä vastuullisuuden osa-alueet ovat Ouneva Groupille keskeisimpiä.

”Oli ilo huomata, että Ouneva Groupilla vastuullisuutta oli jo lähdetty toteuttamaan käytännössä monipuolisesti. Meidän tehtävämme oli auttaa heitä tunnistamaan ne osa- alueet, jotka heidän tulisi ottaa huomioon uuden raportointistandardin mukaisesti”, kertoo Reforest Finlandin toimitusjohtaja Atte Borgenström. Hän kiittelee Ounevan tiimiä aktiivisesta osallistumisesta ja selkeästä viestinnästä. ”Ouneva Groupilla oli jo vahva pohja vastuullisuudessa, mikä teki yhteistyöstä sujuvaa ja aktiivista.”

CSRD-raportointi – Selkeiden työpajojen avulla paremmat valmiudet


Yhteistyö Reforestin kanssa sisälsi työpajoja, joissa Ouneva Groupin henkilöstölle tarjottiin konkreettista ja selkokielistä ohjeistusta CSRD-raportoinnin eri vaiheista. ”Reforestin asiantuntijat osasivat viedä prosessia eteenpäin ymmärrettävästi, ja työpajojen vuorovaikutteisuus oli erityisen hyödyllistä. Saimme vastauksia kysymyksiimme ja käytännön vinkkejä siitä, miten raportointiin kannattaisi tarttua”, kertoo Ouneva Groupin Sini Hakala.

Reforestin selkokielinen lähestymistapa auttoi Ounevaa hahmottamaan uuden standardin vaatimukset sekä tunnistamaan, mitä raportointiprosessissa kannattaa korostaa. Yhteistyön myötä Ouneva Group on valmis aloittamaan vastuullisuusraportoinnin CSRD-
standardin mukaisesti, ja yritys on entistä valmiimpi toimimaan entistä paremmin kaikilla vastuullisuuden osa-alueilla.

”CSRD-raportoinnin aloittaminen on monille yrityksille haastavaa. Meidän tavoitteemme on helpottaa prosessia ja tehdä siitä mahdollisimman selkeää ja suoraviivaista,” Atte Borgenström summaa.

Ouneva Group – Tulevaisuuden kestäviä ratkaisuja


Ouneva Group on kotimainen perheomisteinen yritysryhmä, joka on toiminut yli 50 vuoden ajan. Meillä työskentelee yli 700 ammattilaista ja kädenjälkemme ulottuu joka puolelle maailmaa. Vahvuuksiamme ovat ainutlaatuinen teknologiaportfolio, sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö sekä vahva asenne. Yhdessä tekeminen, rohkeus mennä eteenpäin ja parhaiden ratkaisujen toteuttaminen ohjaavat työtämme ja tekevät meistä meidät. Ouneva Group toimii Suomessa ja Virossa. Yritysryhmään kuuluvat Alsiva Oy, Ase Utra Oy, Electro-Hill Oü, Eswire Oü, Jotwire Oy, Ouneva Oy, Top Speed Oy ja Valukumpu Oy.

Reforestin ja Ouneva Groupin työpaja 22.4.2024