fbpx

Mitä on vastuullisuuskonsultin työ?

Hiilijalanjälki- ja vastuullisuusraportoinnin kysyntä kasvaa jatkuvasti, ja suuremmalla henkilöstöllä voimme vastata asiakkaidemme tarpeisiin entistäkin paremmin. Saimme huhtikuussa tiimiimme kaksi uutta vastuullisuuskonsulttia, ja hommat ovat lähteneet sujuvasti käyntiin. 

”Vastuullisuuskonsultin työ on ollut mielenkiintoista, monipuolista ja sopivan haastavaa. Jo ensimmäisestä työpäivästä alkaen olemme saaneet perehtyä GHG-protokollan maailmaan ja päässeet pyörittämään laskentaohjelmia.” Reforestin tuore vastuullisuuskonsultti Aada Surakka toteaa.

Vastuullisuuskonsultin päivä pitää sisällään asiakasyritysten kanssa työskentelyä, tiedonkeruuta, päästölähteiden tutkimista, raportointia ja monenlaista muuta yritysten vastuullisuuteen liittyvää työtä. Uutta opittavaa on paljon, ja yritysten vastuullisuustyö sekä vaatimukset ja kriteerit kehittyvät jatkuvasti. Työ on kokeneemmallekin tekijälle jatkuvaa uuden oppimista hyvin nopeasti kehittyvässä ja muuttuvassa maailmassa. Vastuullisuustyö ei lopu koskaan, vaan se on jatkuva prosessi, jossa vastuullisuuskonsultin tärkein tehtävä on antaa asiakasyritykselle parhaat mahdolliset työkalut tehdä menestyvää liiketoimintaa vastuullisesti.

”On hienoa, miten tarkasti yritystoiminnan ilmastovaikutukset voidaan määrittää opintojen, työssä opitun tiedon ja erilaisten ohjelmistojen avulla. Päästövähennyssuunnitelmien ja hiilitiekarttojen teko on ollut ilahduttavaa: yritykset voivat pienentää päästöjään huimasti ja saavuttaa kustannushyötyjä helpoilla valinnoilla. Pienessä ja ketterässä yrityksessä on mukava työskennellä, työkavereihin on tutustunut nopeasti ja asiakkaina on paljon erilaisia ja erikokoisia yrityksiä. On hienoa, että omassa työssään saa oikeasti vaikuttaa!” Aada jatkaa.

Vastuullisuuden merkitys liiketoimintaan kasvaa, mikä näkyy myös meillä Reforestilla. Tulemme pikapuoliin rekrytoimaan lisää tekijöitä. Jos merkityksellinen työ nopeasti kasvavassa asiantuntijayrityksessä kiinnostaa, kannattaa seurata verkkosivujamme ja laittaa Reforest seurantaan myös sosiaalisessa mediassa.

Kiinnostuitko vastuullisuustyöstä? Ota yhteyttä Atte Borgenströmiin – atte.borgenstrom@reforest.fi tai 040 450 7660.